aktualności

Impreza charytatywna dla dzieci niepełnosprawnych ze SPECJALNEGO OŚRODEKA SZKOLNO – WYCHOWAWCZEGO IM. PŁK. JERZEGO STRZAŁKOWSKIEGO W LESZNIE.

Impreza charytatywna dla dzieci niepełnosprawnych ze SPECJALNEGO OŚRODEKA SZKOLNO – WYCHOWAWCZEGO  IM. PŁK. JERZEGO STRZAŁKOWSKIEGO W LESZNIE
30-11-2017 12:00

W dniu 30.11.2017 r. odbyła się Impreza charytatywna dla dzieci niepełnosprawnych zorganizowana przez Stowarzyszenie.

Impreza odbyła się w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. płk. Jerzego Strzałkowskiego w Lesznie. Ze względu na różne stopnie niepełnosprawności dzieci – niepełnosprawność w stopniu lekkim, umiarkowanym i głębokim – Stowarzyszenie w porozumieniu z Ośrodkiem podjęło decyzję o zorganizowaniu spotkania z animatorami w środowisku znanym dzieciom. Animatorki dostosowały rodzaj zabaw do możliwości dzieci.